Railpassie

Ga naar de inhoud
Seinen
Vereenvoudigde stopseinen

Principes

ALGEMEENHEDEN
Vereenvoudigde stopseinen richten zich tot:
  • Kleine bewegingen;
  • Grote bewegingen volgens normaalspoorregime.
Hun opstelling kan verlaagd of verhoogd zijn.

KENMERK VAN EEN VEREENVOUDIGD STOPSEIN  • In het algemeen is de kenmerkplaat van een niet permissief vereenvoudigd stopsein geplaatst op de mast, is rechthoekig met zwarte aanduidingen op een witte grond (hoofdletter(s), eventueel aangevuld met een getal).
Uitzondering:
De naam van een niet permissief vereenvoudigd stopsein, aan de uitrit van een bundel met een gemeenschappelijk groot uitritsein, is de naam van dezelfde als deze van het gemeenschappelijk groot uitritsein maar in kleine letters.

  • De naam van een niet-beheerd vereenvoudigd stopsein bestaat uit de hoofdletters AP, BP, CP, DP, ..., gevolgd door het nummer (de nummers) van de door het sein gedekte overweg(en).
In het geval van meer dan één gedekte overweg, zijn de nummers van elkaar gescheiden door een horizontaal streepje en stemt de opeenvolging van de nummers overeen met de volgorde waarin de bestuurder de overwegen ontmoet. De kenmerkplaat is aangevuld met een bord SF05.

Seinbeelden

GEOPEND VEREENVOUDIGDE STOPSEINBEPERKTE RANGERING TOEGELATEN DOOR EEN VEREENVOUDIGD STOPSEIN VOORZIEN VAN (EEN) HERKENNINGSLICHTLETTER(S)GESLOTEN VEREENVOUDIGD STOPSEINVEREENVOUDIGD STOPLICHTSEIN AAN DE UITRIT VAN EEN BUNDEL DIE VOORZIEN IS VAN EEN GEMEENSCHAPPELIJK UITRITSEINHet kenmerk is identiek aan dit van het gemeenschappelijk uitritsein, maar dan in kleine letters en eventueel aangevuld met het nummer van het spoor.

De permissieve vereenvoudigde stopseinen

HET VEREENVOUDIGD STOPSEIN LAAT DE DOORRIT TOEHET VEREENVOUDIGD STOPSEIN IS GESLOTEN


Terug naar de inhoud